Safari i Tanzania – Sol, äventyr och oförglömliga upplevelser

Fly från Kylan och upplev ett 3-dagars safariäventyr i Tanzania

Tycker du också att kylan är lite för påtaglig just nu och drömmer dig bort till värmen? Du är inte ensam. Många av oss längtar efter solens värmande strålar och ett äventyr som tar oss bort från vardagens gråa rutiner. Tänk dig att byta ut snötäckta gator mot en öppen savann, där lejonens rytande bryter tystnaden och solnedgången målar himlen i eldiga nyanser. En safari i Tanzania är inte bara en resa; det är en flykt till en värld full av värme, äventyr och oförglömliga upplevelser. Låt oss ta dig med på en resa till hjärtat av Afrika, där varje ögonblick är ett äventyr och varje vy tar andan ur dig.

Safari i Tanzania - Lejon

Den Tanzaniska safariupplevelsen

Tanzania, ett land av kontraster och naturliga underverk, är hem för några av världens mest ikoniska safaridestinationer. Den 3-dagars safariäventyret som Crossroads Safaris har satt ihop är en perfekt inblick i detta andlösa land. Denna noggrant planerade resa tar dig genom hjärtat av Tanzanias vildmark och erbjuder en chans att bevittna det majestätiska vilda djurlivet och de fantastiska landskapen som gör detta land till en drömdestination.

Förberedelser inför resan

Innan du ger dig av på ditt safariäventyr i Tanzania, är det viktigt att se till att alla nödvändiga förberedelser är gjorda. Det inkluderar att ha ett giltigt pass och att se över eventuella visumkrav. För aktuell information om pass och visum, besök Sveriges ambassads hemsida.

Vaccinationer är också en viktig del av förberedelserna. Kontrollera med din läkare eller en resemedicinsk klinik för att få råd om vilka vaccinationer som rekommenderas eller krävs för Tanzania.

För ytterligare information om hälsorekommendationer och vaccinationer, kan du besöka Folkhälsomyndighetens hemsida.

Varför välja Tanzania under vintern?

Medan Sverige är täckt av snö och is, erbjuder Tanzania en varm och solig tillflyktsort. Det är inte bara klimatet som lockar; Tanzanias rika kultur, vänliga människor och enastående vilda djur gör det till en perfekt plats att fly vintern. Under en safari i Tanzania kan du uppleva den storslagna migrationen av gnuer och zebror, se de majestätiska lejonen och utforska de unika landskapen som Serengeti och Ngorongoro-kratern erbjuder.

Praktisk checklista inför din safari i Tanzania

 1. Giltigt pass och visum: Kontrollera att ditt pass är giltigt och ordna visum i god tid.
 2. Vaccinationer: Uppdatera dina vaccinationer enligt rekommendationer för Tanzania.
 3. Reseförsäkring: Skaffa en omfattande reseförsäkring som täcker safariaktiviteter.
 4. Klädsel: Packa lätt och bekvämt med lager-på-lager-principen, inklusive en varm jacka för kyliga morgnar och kvällar.
 5. Solhatt och solglasögon: Skydda dig mot den starka solen.
 6. Solkräm och myggmedel: Viktigt för att skydda huden mot sol och insektsbett.
 7. Kikare: För att inte missa några detaljer av det vilda djurlivet.
 8. Kamera med extra batterier: För att föreviga dina minnen.
 9. Personliga mediciner: Inkludera nödvändiga receptbelagda mediciner och en grundläggande första hjälpen-kit.
 10. Vattenflaska: Håll dig hydrerad under safariutflykterna.
 11. Adapter för elektriska uttag: För att ladda dina elektroniska enheter.
 12. Kontanter i lokal valuta: För dricks och småköp under resan.